Dat had je gedroomd

Dat je tijdens het slapen ook droomt is een prachtige uitvinding van onze schepper. Vroeger dacht men dat dromen niets anders waren dan afwijkende ‘gedachten’, alsof je dingen meemaakt met een bril op terwijl je ogen overdag optisch gezond zijn. We hebben geen invloed op de manier waarop ons lichaam (zenuwstelstel) als we slapen druk afbouwt door middel van dromen (verwerking). Als de maan aan zet is zinken recente ervaringen steeds dieper in ons onderbewustzijn, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig kan beginnen.

Symboliek en droomduiding is per ‘dromer’ verschillend en kan zo diep gaan als de mens zelf. Een enge film kan een werkelijke ervaring triggeren uit een vorig leven wat de aanleiding is voor een nachtmerrie. Zeer heldere dromen kunnen in je dagbewustzijn blijven, omdat ze mooi waren of een boodschap bezitten. Deze heldere dromen zijn niet tijdsgebonden omdat er hierboven geen klok te vinden is.

Tijd voor een voorbeeld:

Een vrouw droomde dat zij een heftig auto-ongeluk meemaakte. Helder en duidelijk wist zij welke botten zij had gebroken. Twee maanden later stapt zij bij een vriend in de auto en haar droom wordt werkelijkheid. De broeder in de ambulance kreeg van haar te horen welke botten er gebroken waren, uiteraard geloofde hij er niets van en dacht dat ze wat bazelde maar de artsen in het ziekenhuis beaamde wat zij al wist. Wauw denk ik, wat is dit voor een droom? Om de verwerking voor te zijn? Had zij het ongeluk kunnen voorkomen? Mijn vraag was dan ook: wat gebeurde er met je, wat voelde je voordat je die auto instapte? Ik twijfelde, antwoordt ze. Waar zat die twijfel? In je hoofd (je eigen gedachten) of in je buik (intuïtie)? Nu wordt het gissen, vandaar dat de wetenschap met dit soort dromen tegen een muur aanloopt. Als een droom wordt doorgegeven vanuit de hemel, om richting te geven of steun in moeilijke tijden, dan is dat niet voor niets en een waardevol anker in iemands leven. De droom gaf in haar geval net dat zetje om de juiste keuzes te maken wat betreft relaties en vriendschap in de weken die volgden, iets wat voorheen niet mogelijk leek. Gelukkig is in een droom en in de liefde niets onmogelijk!

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.
www.vincentengel.nl  

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.