Daag jezelf uit deze herfst

Vlak voor de zomer liep ik een nare knieblessure op. Dat was aan mijn slechte knie, waaraan ik tien jaar eerder geopereerd was. Toen was ik zo weer op de been, nu niet.

Ik viel van vijf dagen in de week einden lopen terug naar niets. De knie deed zo’n pijn dat mijn been wel van hout leek en ik als een piraat met een houten poot door de vakantie strompelde. De kinderen konden het niet aanzien. ‘Ga alsjeblieft zitten, mam!’ Maar mam kan niet zo goed zitten.

 

Sporten

Toen de ergste pijn iets gezakt was door rust (en uiteraard homeopathische middelen), ben ik gaan sporten. Een beetje met de moed der wanhoop, want de knie kon eigenlijk niets. Een personal trainer hielp me om met beleid te bewegen en de juiste spiergroepen te trainen. Ik sport inmiddels al een tijd drie keer in de week in de sportschool. Eerst alleen fietsen (wel bewegen, niet belasten van de knie). Maar na een tijdje ging ook de loopband best goed. En toen met gewichten in de weer. Tot mijn grote verbazing vind ik het heel fijn om te doen. Niet alleen omdat mijn knie steeds beter belastbaar is doordat ik specifieke spiergroepen heb getraind, maar vooral ook omdat ik zo’n boost krijg van het uitdagen van mezelf.

 

Uitdaging

Het begon klein: ‘ik wil 10 kilometer fietsen binnen 23 minuten’. Dat halen geeft zo’n kick dat het leuk werd om meer doelen te stellen. Gek genoeg maakt het regelmatig behalen van zelf gestelde eenvoudige doelen, dat ik ook op andere gebieden in mijn leven beter kan voelen wat ik wil bereiken. Het lukt me meer om te focussen, om ‘nee’ te zeggen als iets niet goed voor me is. Ik ben er eens over na gaan denken. Mijn doelen in mijn persoonlijke leven waren voorheen veel minder concreet, het was ook vaak niet zo duidelijk of iets gelukt was, en ook niet of ik daar nou iets aan had bijgedragen. Het sporten heeft me geholpen ook meer concreet in mijn persoonlijke leven doelen te stellen, en me goed te voelen als het lukt. En dat geeft bakken met energie.

 

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Meer blogs van Manon Bruins