Cursus EHBO en homeopathie bij Hortus Alkmaar

Afgelopen weekend was ik gevraagd, samen met mijn collega’s van het Homeopaten Collectief Noord-Holland om iedere dag een lezing van ongeveer 25 minuten te verzorgen over homeopathie en de overgang. Dit tijdens de gezondheidsbeurs in Utrecht.

Vrijdag was het mijn beurt en stond ik daar gespannen te wachten op mijn publiek. De zaal was aan de bovenkant open en het geroezemoes van de beurs kwam heftig binnen. Dus met microfoon en luid pratend deed ik mijn verhaal. Ik kan je vertellen, het was hard werken en de tijd was zo om.

Naderhand waren er nog een aantal mensen die wat meer wilden weten en heb ik nog een aantal korte consulten gegeven. Het publiek was heel gemengd, de meeste mensen wisten niets van homeopathie. Op zo’n beurs is het natuurlijk altijd afwachten welk publiek er op de lezingen afkomt. Wel leuk om te doen. Ik vind het altijd weer een hele uitdaging om in korte tijd aan mensen, die niets van homeopathie uit te leggen, hoe homeopathie werkt.

Binnenkort geef ik weer een cursus EHBO met homeopathische middelen bij Hortus Alkmaar en gelukkig heb ik dan wat meer tijd om het goed uit te leggen en vragen te beantwoorden. In die cursus hoop ik mijn enthousiasme voor de homeopathie over te dragen en voldoende inzicht en kennis mee te geven zodat de cursisten in sommige situaties een homeopathisch eerstehulpmiddel kunnen geven. Na de cursus kan er natuurlijk altijd overlegd worden met mij over de juistheid van een eerste hulpmiddel.Een mooi voorbeeld hiervan: Tijdens de beurs werd er ingesproken door een moeder die bij mij in de praktijk komt en een eerstehulpkoffer heeft met 36 middeltjes. Haar dochtertje was al meerdere dagen aan het hoesten, vaak tot overgeven toe. Het was zo heftig, dat de ouders nauwelijks meer sliepen. Maar ook overdag bleef het hoesten heel vermoeiend. Het leek wel op kinkhoest. In samenspraak een middel uit de koffer gegeven en .. ze heeft de hele nacht doorgeslapen.

De cursus EHBO en homeopathie wordt gegeven op:
maandag 25 maart, 1, 8 en 15 april 2019 van 9.30 – 11.30 uur
Kosten: € 80,00 incl. reader en koffie of thee. Het boekje en de EHBO-set kosten respectievelijk € 20,– en € 50,–.

Heb je interesse dan kun je je aanmelden via info@hilliegootjes.nl of 072 5120617

Hillie Gootjes, klassiek homeopaat