Collectors item

Laatst bestelde ik een homeopathisch middel bij de Hahnemann Apotheek. Dat doe ik wel vaker, maar sinds een maand of wat zitten de middelen in een prachtige bijverpakking. Ieder keer in een andere. Toen ik navraag deed bij apotheker Martin Dicke bleken er zes verschillende te bestaan.

Worstelen
En ik kwam meer te weten. Sommige patiënten schijnen nogal te worstelen met het openmaken van een homeopathisch geneesmiddelbuisje. Hoezo, vroeg ik aan de apotheker. Het doorzichtige dopje krijgen de meesten er wel af, vertelde hij. Maar dan proberen ze een korreltje in de hand te schudden en dan komt er niets.

Tanden en priemen
Het klopt dat de buisjes een ingenieus doseersysteem hebben, dat je met enige kennis van zaken moet benaderen. Weet je eenmaal hoe het werkt, dan kan een kind de was doen. Maar ondertussen zijn er al heel wat tanden, priemen en aardappelschilmesjes ingezet om de weerbarstige sluiting klein te krijgen. Meestal zonder het gewenste resultaat, waarna de patiënt gefrustreerd naar de Hahnemann Apotheek belt.
De apotheker had blijkbaar genoeg van al die telefoontjes. Vandaar de nieuwe bijverpakking waarop haarfijn uitgelegd wordt hoe je een homeopathisch korreltje met zachte hand bemachtigt. Verder staat er achtergrondinformatie op voor de patiënt. En het leuke is dat de zes bijverpakkingen inhoudelijk allemaal een beetje anders zijn.

Slim en mooi
De nieuwe bijverpakking is niet alleen slim gemaakt, hij is ook mooi en informatief. Het zou me niet verbazen als het een collectors item wordt. Ik zie het voor me: patiënten die elkaar onderling gaan bellen. Heb jij die met die afbeelding van Homeopathica, ik heb die van Zelfherstel, Suppletie, Correctie in de aanbieding…
Inmiddels heb ik ze alle zes in mijn bezit. Persoonlijk vind ik die met de Andy Warholachtige illustratie van de grote homeopaat Hahnemann tot nog toe het mooist. Ik kan niet wachten tot de volgende serie uitkomt.

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.