Bumper, een Bull Mastif met huidproblemen

Soms sta ik echt versteld van de keuzes die mensen maken. Neem nu hond Bumper, een Bull Mastif van pakweg 75 kilo. Van tevoren denk ik daar dan een grote stoere kerel bij. Maar niets blijkt minder waar. De baasjes van Bumper zijn een allervriendelijkst ouder echtpaar. Beiden niet al te groot en de 70 ruim gepasseerd.

Toen ze voor het eerst mijn praktijk binnen kwamen lopen viel deze bijzondere combinatie mij direct op. Een grote goedaardige lobbes die met zijn kracht en gewicht zijn baasjes overal naar toe zou kunnen sleuren. Maar hij is wat afwachtend en timide en moet worden aangespoord om naar binnen te lopen. Bumper kijkt eerst even de kat uit de boom.

Hij heeft erg veel last van huidproblemen. Veel jeuk en kale plekken op heel zijn lijf. De afgelopen jaren is hij helemaal door de molen gegaan bij verschillende dierenartsen. Heeft veel prednison en andere medicatie gehad, verschillende diëten gevolgd en er is zelfs een desensibilisatiekuur gedaan. De laatste dierenarts begon erover dat het misschien beter was om Bumper te laten inslapen. Zijn baasjes zijn hier erg van geschrokken maar legden zich er niet bij neer. Ze zijn op zoek gegaan naar een alternatief en kwamen via mond op mond reclame bij de homeopathie en zo bij mij terecht.

Nu is het zo dat jeuk vaak nog erger kan zijn dan pijn. Krabben is dan het enige wat even verlichting geeft. Hierdoor ontstaan wondjes die weer kunnen gaan ontsteken. Zo ook bij Bumper. Al vanaf twee jaar oud heeft hij last van bultjes, zweertjes, kale plekken, tussenteenpuisten en veel jeuk. In het begin is dit alleen in het voorjaar en de zomer. Nu zijn de klachten er eigenlijk het hele jaar door. Ook heeft hij regelmatig jeuk en pijn in zijn oren. Dit zie je vaak samen met huidklachten.

Bumper, die inmiddels 7 jaar is, is een grote lieve goedzak met wel wat overgewicht. Hij hijgt van de spanning en door de warmte. Naast de lichamelijke klachten lijkt hij ook wat down. Hij eet minder en is kortademig.

Aan de hand van de vooraf ingevulde vragenlijst en het daaropvolgende consult krijg ik een beeld van alle klachten, het gedrag en karakter van Bumper. Ik begin met het constitutiemiddel (meest passende middel) en daar verbetert Bumper wel wat op maar nog niet voldoende. Omdat het toch sterk op een allergische reactie lijkt op pollen en mijten (wat ook blijkt uit de testen van de dierenarts) gaan we aan de slag met homeopathische middelen die gemaakt zijn van de planten en mijten waar Bumper allergisch voor is. Hierna knapt hij verder op. Niet alleen de huidklachten zijn zo goed als verdwenen, Bumper is ook veel levendiger. Hij is opgewekter en rent weer in de tuin. Dat deed hij al jaren niet meer.

Het echtpaar is heel erg dankbaar en blij want ze kunnen zich nog geen leven voorstellen zonder hun grote vriend Bumper. En Bumper die in het begin zo terughoudend was is nu heel enthousiast als hij de praktijk binnen komt en zit dan tijdens het consult vlak naast mij.

Huidproblemen en allergieën zijn vaak moeilijke klachten maar zeker niet altijd een incurable case, zoals we dat in de homeopathie noemen als iets niet meer te genezen is.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld