Spring naar content

Bruno

Blog

Door Nancy Groeneveld, 2021-02-02 12:00

Bruno

Hoewel ik vrij nuchter ben begint de coronacrisis toch ook bij mij wel zijn tol te eisen. Ik word er vooral moe van. Al die angstige mensen om je heen. De beperkingen die ons worden opgelegd. Het niet mogen knuffelen. Het voelt allemaal zo onnatuurlijk.

Gelukkig vind ik veel afleiding in mijn werk. Er zijn dieren waar je heel blij van wordt. De hond in deze casus brengt bij iedereen direct een lach op het gezicht.

De reebruine hond Bruno is een kruising tussen een Calgo en Podenco. Dit zijn hondenrassen die vaak via stichtingen vanuit Spanje naar Nederland komen. De meeste van deze dieren zijn mishandeld en dragen niet zelden een rugzakje mee.

Ook Bruno lijkt niet echt een heel fijne jeugd te hebben gehad. Via een opvang in Spanje is hij bij een gastgezin in Nederland terecht gekomen. In het gastgezin waren ook nog andere honden. Vandaar uit is Bruno bij zijn huidige eigenaren terecht gekomen.

Bruno is een echte clown. Hij maakt de gekste caperiolen. Ligt letterlijk verstrengeld met de baasjes op de bank.

Hij laat echter ook duidelijk zijn gevoelige en onzekere kant zien en zodra hij alleen wordt gelaten begint hij piepen en blaffen. Hij raakt echt in paniek en maakt spullen kapot. Ook als de baasjes naar bed gaan raakt hij in paniek en gaat niet slapen.

Het lijkt erop dat Bruno last heeft van verlatingsangst. Wat natuurlijk niet vreemd is. Bruno werd in Spanje zwervend op straat gevonden. Daarna is hij op verschillende plekken opgevangen en elke keer als hij net gewend was moest hij weer weg. Ook is hij hoogstwaarschijnlijk mishandeld in zijn jonge jaren. Als iemand per ongeluk een iets te snelle beweging maakt met been of arm krimpt Bruno in elkaar en begint te gillen.

Omdat de eigenaresse goed ervaringen heeft met homeopathie bij haar vorige hond roept ze mij erbij. Aan de hand van alle klachten, haar verleden en het gedrag wat ik zie zoek ik een homeopathisch middel voor hem uit. Dit middel past bij gevoelige, enthousiaste, angstige honden. Al snel wordt Bruno rustiger en kan steeds iets langer alleen zijn. Met bedtijd kruipt hij alleen op de bank en valt vrij snel in slaap. Voor het middel duurde het uren voordat hij zijn rust kon vinden.

Afgelopen weekend krijg ik een verontrustend berichtje van de eigenaresse. Bruno had lekker gespeeld in de struiken en zit plotseling helemaal onder de bulten. Zijn kop zwelt ook helemaal op. Duidelijke een allergische reactie. De dierenarts geeft een injectie waardoor de zwelling niet verder gaat maar de bulten blijven en Bruno voelt zich echt ziek. Ik adviseer haar een bepaald middel uit haar homeopathische EHBO doosje te geven. Daarna verdwijnen de bulten vrij snel en voelt Bruno zich weer een stuk beter. Later komen de bulten toch weer terug op de gekste momenten. We zijn er dus nog niet, en verder onderzoek is nodig.

Deze casus laat zien dat de reguliere- en natuurgeneeskunde prima samen kunnen worden ingezet. Ze vullen elkaar aan.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.