Borstkanker

Elf jaar geleden kreeg ik borstkanker. Zoals bij alle vrouwen die de diagnose krijgen was het een enorme schok. Opeens leefde ik op het scherp van de snede.
Ga ik dood of blijf ik leven? Zal mijn 7-jarige dochter haar moeder verliezen? Hoe moet het met mijn zoon, met mijn man? Wat te doen? Hoe te zijn? Anderhalve week na de diagnose lag ik in het ziekenhuis voor een zeer ingrijpende operatie. Ook mijn lymfeklieren moesten verdwijnen. Maar zelf was ik er nog.

Na de operatie stond me het borstkankerprotocol voor jonge vrouwen te wachten. Eerst herstellen, dan chemotherapie en daarna vijf jaar lang hormonale medicatie. Ik besloot er vanaf te zien. Dat klinkt gemakkelijk maar dat was het allesbehalve. Ik werd heen en weer geslingerd tussen de dringende adviezen van de arts, mijn bezorgde familieleden en mijn innerlijke gevoel.  En heel vaak vroeg ik me af of ik de juiste keuze maakte.

Ik koos voor verschillende behandelingen die mij als totaal mens benaderden. De belangrijkste daarvan was homeopathie. Niet drie consulten en dan klaar, maar een traject dat een aantal jaar duurde. Waarin ik met steun van mijn fantastische homeopaat een diep innerlijk proces aanging. Wat was de reden, naast wellicht een erfelijke aanleg, dat ik kanker had gekregen? Wat kon ik zelf doen om te genezen? Wat kon ik in mezelf veranderen?

Het mooie is dat wanneer je op zoek gaat, de antwoorden vanzelf komen. Tegelijkertijd groeide in mij het besef dat alleen ík de verantwoordelijkheid kon nemen voor mijn ziekzijn. En dus voor mijn genezing. Ik voelde me niet langer machteloos. Ik mocht kiezen voor de weg die bij mij paste. En dat gevoel was oneindig helend!

Het moeilijke en mooie genezingsproces werd ondersteund met homeopathische middelen.  Soms een tijdje dezelfde, en als er iets in mij veranderde, veranderden de middelen mee.  Zo klom ik uit een diep dal, stapje voor stapje.

Ik prijs me gelukkig dat homeopathie op mijn pad kwam. Ik ben er nog steeds, wijzer en sterker.

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters