Beweging is genezing, probeer het maar eens!

De laatste tijd is het nogal druk, terwijl ik eigenlijk rust zou willen. Gelukkig zit dat wel in het verschiet, maar wanneer? Dat is vaak de vraag. Iedereen lijkt het wel druk te hebben. Als de jaren voorbij gaan en wij steeds ouder worden is ‘rust’ juist heerlijk toch? Met rust bedoel ik een minimale agenda zoals op de basisschool, geen zorgen want mama zorgt voor je, dat was fantastisch!

Ik verwacht over ongeveer een jaar weer meer vrij te hebben, tot dan toe ben ik naast mijn praktijk met drie projecten bezig. Onze tuinverbouwing, de verbouwing bij mijn zusje thuis en mijn broer die een nieuwe boerderij aan het bouwen is. Dit allemaal in mijn vrije uurtjes. Dus naast homeopathie leer ik nu ook over tuinieren en verbouwen. Nou loopt het wel een beetje uit de klauwen want het is allang niet meer ‘dat doen we even’. In mei en juni heb ik onze vijver omrand met stenen. Wat begon met de vijver leeg maken, een fundering storten en daarop metselen.

Nou denk je misschien: dat is toch wel te doen? Beeld je maar in dat het om 155(!) strekkende meter gaat, in rondingen. Ik weet niet eens meer hoeveel cement er doorheen is gedraaid. Wat ik me wel nog goed kan herinneren is dat mijn linkerhand zwaar overbelast is geweest want metselen is geen licht werk. Er waren dagen dat ik met bepaalde draaiingen en in sommige vingers krachtverlies en een zeurende pijn ervoer. Ik wist dondersgoed dat rust toen noodzakelijk was maar er kwam maar geen einde aan die vijver. Toen heb ik ’s morgens voor ik begon mijn hand en arm ingesmeerd met een homeopathische spier- en gewrichtscrème (die overal te koop is) en voelde elke keer weer binnen enkele seconden de pijn wegtrekken. Juist door de combinatie van natuurlijke middelen én beweging. Ik smeer ook weleens mijn knieën in met homeopathische tinctuur of zalf juist voor het hardlopen want: beweging is genezing, probeer het maar eens!

 

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.
www.vincentengel.nl