Als dierenvriend geboren

Dat dieren veel meer op hun intuïtie vertrouwen dan wij mensen weten de meeste dierenliefhebbers wel. In mijn werk als homeopaat voor mens en dier zie ik natuurlijk ook wel mensen die erg intuïtief zijn. Dieren lijken echter een zesde zintuig te hebben en hierdoor heel goed aan te kunnen voelen wat voor persoon er voor hun staat. 

Ik hoor vaak in de praktijk dat dieren bepaalde mensen wel en andere niet vertrouwen. Nu moet je dat wel goed uitvragen want honden voelen natuurlijk feilloos aan als hun baasje een aversie heeft tegen een bepaald persoon. Als de roedelleider (als het goed is de eigenaar) angstig, gespannen of geïrriteerd is zal er dus wel gevaar zijn. Hier reageert de hond op. 

Laatst was ik op huisbezoek bij een hondje afkomstig uit het buitenland. Van te voren vraag ik de eigenaar altijd een vragenlijst over het dier in te vullen. Zo krijg ik alvast een beeld van het dier en zijn/haar problemen. In de lijst stond dat ze erg heftig reageert op de deurbel met blaffen en sprin gen. Ook is ze heel erg argwanend naar onbekende mensen. Ze houdt deze op een afstand in de gaten. Na verloop van tijd zoekt ze dan voorzichtig toenadering. Maar toen ik aanbelde hoorde ik geen geblaf en stond Dora rustig in de deuropening. Ze snuffelde wat aan mijn handen en liep mee naar waar ik ging zitten. Daar kwam ze bij mij zitten en mocht ik haar aaien. Haar baasjes waren hier erg verbaasd over. 

Naast de gedragsproblemen poept en plast Dora elke dag in huis. De ontlasting is dun en er zit slijm en bloed bij. Ze is helemaal binnenste buiten gekeerd bij de dierenarts maar er is niets te vinden. Haar baasjes zijn erg verdrietig want als dit niet over gaat is het niet houdbaar en wie neemt dit diertje dan in huis. Opvallend is dat ze ook niet plast en poept als ze aan de lijn zit. Maar loslopen is nog geen optie dus poept en plast ze na de wandeling als ze los in de tuin wordt gelaten. 

Na inname van het homeopathische middel verergeren de klachten in eerste instantie maar een paar dagen erna gaat het ineens stukken beter. Zo goed dat ze niets meer is huis doet en zelfs aan de lijn heeft gepoept en geplast. De ontlasting is ook al beter. Ook is ze minder angstig bij bezoek. 

Vorige week was ik op huisbezoek bij een kat met neurologische problemen. Ook deze kat moest niets van vreemden hebben. Binnen korte tijd zat Frodo op de kruk voor mij met zijn kopje schuin. Alsof hij wilde zeggen: ‘vraagt u maar mevrouw de homeopaat’. 

Maar wat ik het meest bijzonder vond is wat er gebeurde na mijn bezoek aan mijn Shiatsu therapeut. 

Jaren geleden heb ik haar oude hondje Suus in de praktijk gezien. Nu was ze 16 jaar en doof en blind. Bij het weggaan doet Saskia even de deur naar de woonkamer open en daar ligt Suus in haar mandje diep in slaap. Nog geen 10 seconden later gaat haar kopje omhoog stapt ze uit haar mand loopt de kamer door en komt voor mij staan zodat ik haar kan aaien. Dit was zo bijzonder want ze kon ons niet horen en zien. De week erna hebben ze haar rustig in laten slapen. 

Al deze gebeurtenissen, er zijn er nog veel meer laten zien hoe gevoelig dieren zijn. Dit maakt mijn werk extra bijzonder. Ik weet zeker dat ik als dierenvriend geboren ben. Vanaf kleins af aan was ik bezig met het helpen van gewonde dieren. Het begon met lieveheersbeestjes in het Veluwe meer die ik van de verdrinkingsdood wilde redden. Dat het er duizenden waren overzag ik toen nog niet als klein meisje. Later waren het de vogels die ik naar de vogelklas van Karel Schot bracht. Ook haalde ik handtekeningen op tegen o.a. de zeehondenjacht. 

Mijn ouders hadden voor mijn komst geen dieren die kwamen er nadat ik ze lang genoeg had bewerkt met mijn smeekbeden. Later ben ik erachter gekomen dat mijn vader ook een natuurlijke aantrekkingskracht op dieren had. Ik kijk er nu niet meer van op als er weer eens een hond of kat bij mij gaat zitten of een paard gaat geeuwen (ontladen van stress) als ik naast ze sta. Bijzonder blijft het wel. En vaak hoor ik dan “dat doet ze anders nooit”.

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld