Al weer een week geleden

Normaal heb ik ideeën in overvloed voor een leuke blog. Maar nu zit ik al een tijdje naar mijn scherm te staren. Ik heb weinig energie en mijn hoofd is leeg. Als ik er even over nadenk is dat ook niet zo vreemd. Afgelopen week hebben we de beslissing genomen om onze lieve Bella in te laten slapen. Bella was inmiddels de dertien gepasseerd, wat een behoorlijke leeftijd is voor een Schoonebeker heideschaap, en kreeg steeds meer last van artrose/artritis.
Door het geven van homeopathische middelen, gedroogde brandnetels, duivelsklauw, glucosamine/MSM en wilgenbast knapte Bella steeds weer op. Totdat dit niet meer voldoende hielp en we moesten overgaan op de reguliere pijnstillers. Dan weet je eigenlijk al dat het niet al te lang meer zou gaan duren omdat deze middelen erg slecht voor de maag, lever en nieren zijn.
Bella was nu echt op en gelukkig konden we haar verder lijden besparen. Maar ondanks dat blijft het toch een nare beslissing. Een beslissing over leven en dood. Tijd om er daarna bij stil te staan was er niet want in de wei liep Monchi, mijn bejaarde Ouessantschaapje, dat net haar steun en toeverlaat was verloren. Ze rende de stal in en uit. Keek steeds weer even bij Bella die inmiddels rustig was ingeslapen. Blaat de hele buurt bij elkaar zodra ze ons uit het oog verliest.
Van te voren hadden we al een andere schaapje uitgezocht dat bij ons haar oude dag kon komen slijten want een schaap alleen is voor een kuddedier niet eerlijk. Dus toen kwam Roesi erbij. Ook voor Roesi was het een hele gebeurtenis. Van een op de andere dag op een andere plek met een ander maatje. Dus beide dames een homeopathisch verdrietmiddel gegeven. Inmiddels hebben ze elkaar wel gevonden.
Tussen de bedrijven door natuurlijk gewoon praktijk blijven draaien en ook nog met de dierenambulance naar de Dreamnight in Blijdorp geweest. Een avond speciaal georganiseerd voor zieke kinderen. Erg leuk om te doen maar ook elk jaar toch weer aangrijpend deze kinderen en hun familie te zien en hun verhalen te horen.
Toen ik gisteren een foto van Bella zag sprongen de tranen in mijn ogen. Wat mis ik mijn lieve knuffelschaap. Vandaag al weer een week geleden.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld