Spring naar content

Je bent van je klacht af, en nu?

Blog

Door Vincent Engel, 2020-03-17 03:58

Je bent van je klacht af, en nu?

Je bent bij de huisarts geweest voor een diagnose. Om van je klacht af te komen is homeopathie een optie. Mensen maken bij mij een afspraak omdat zij liever geen chemische medicatie of injecties willen en simpel gezegd stopt een behandeling bij mij als de klacht is verdwenen, maar dan?

In veel gevallen is een klacht chronisch geworden omdat er omstandigheden zijn die iemand niet adequaat kan verwerken – van belastende stoffen tot emotionele gebeurtenissen. Besef dat ons lichaam het liefst gezond wil zijn en ziekte belastend is, ook al denk je: ‘ik kan er niets aan doen’. Onbewuste patronen en leefgewoonten ontstaan gemakkelijk en bepalen onze dagelijkse lichamelijke toestand.

Als alle klachten zijn verdwenen kan er behoefte zijn aan advies. Hoe nu gezond te blijven? Soms zijn deze ‘laatste’ consulten bijzonder te noemen en ik probeer dan precies zo diep te gaan dat iemand zichzelf – of ‘het leven’ op aarde – beter begrijpt om zo een terugval in oude patronen te voorkomen.

Laatst zag ik een vrouw op leeftijd met een waslijst aan lichamelijke klachten. Na een aantal maanden waren de klachten opgelost en zat zij voor me. Een vervroegd pensioen gaf vrijheid maar al die vrije uren werden hoofdzakelijk ingevuld met ‘nadenken’, wat in haar geval resulteerde in doemdenken en over-analyseren. Met gericht advies wordt de kans kleiner dat deze vrouw eerdaags weer aan de bel trekt en dit is nuttig omdat elke actualiteit ons ‘doemdenkende brein’ weer activeert. Hieronder mijn (nagenoeg letterlijke) advies:

‘Ik merk dat je té veel en té negatief in je hoofd zit. Doorbreek je patroon. Probeer iets nuttigs te doen voor jezelf of voor anderen en dan vooral lichamelijk. Zo creëer je positieve energie, wat resulteert in lichamelijke energie. De voldoening ervan remt je (doem)gedachtestroom, wat resulteert in een evenwicht tussen gedachten en gevoel. Want hoe meer gevoel, hoe meer iemand ‘straalt’ van gezondheid’.

Toen ik haar dit zei kwam Eileen Caddy in mij op, de schrijfster van het boek Open innerlijke deuren. Hierin staan dagelijks korte stukjes tekst als inspiratie, gebaseerd op universele liefde (spirituele groei). Nu is dat misschien een vaag begrip dus ik zei: ‘wacht maar, ik pak het even’. Kort daarna overhandigde ik haar het boek en opperde: ‘sla ‘m maar eens open’.

En raad nu maar wat er precies op die bladzijde beschreven stond: exact bovenstaande tips!

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.
www.vincentengel.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.