Spring naar content

Zwitserse kinderartsen staan open voor aanvullende geneeswijzen

Zwitserse kinderartsen staan open voor aanvullende geneeswijzen

21/08/2020

Zwitserse vlagAanvullende geneeswijzen zijn in Zwitserland populair. Integratie en samenwerking tussen reguliere en natuurlijke gezondheidszorg staan er in vergelijking met veel andere landen op een hoger plan. Een enquête uit 2019 onder Zwitserse kinderartsen laat zien dat meer dan de helft van deze artsen interesse heeft in scholing in aanvullende geneeswijzen.

Tekst: Peter Goosensen

Aanvullende geneeswijzen

Zo’n 16 procent van de ondervraagde artsen biedt overigens al complementaire behandeling aan naast de conventionele zorg. Een aanzienlijk deel van de ondervraagde artsen zou bovendien willen meewerken aan verder onderzoek naar de toepasbaarheid van aanvullende geneeswijzen bij het behandelen van kinderen.

Trainingen

23 procent van de kinderartsen geeft aan training gevolgd te hebben in fytotherapie, homeopathie, acupunctuur, traditionale Chinese geneeskunst of antroposofische geneesmiddelen. Vrijwel alle kinderartsen wordt in hun praktijk door patiënten gevraagd naar aanvullende geneeswijzen. Illustratief voor de situatie in Zwitserland is dat meer dan de helft van de artsen uit de enquête voor zichzelf of voor familieleden gebruikmaakt van aanvullende geneeswijzen.

Steun vanuit bevolking

Ook vanuit de bevolking is er steun voor erkenning: een referendum uit 2009 wijst uit dat 67 procent van de inwoners van Zwitserland voorstander is van het toelaten van homeopathie en andere complementaire geneeswijzen tot de lijst van behandelingen die door de overheid worden vergoed.

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Meer artikelen over homeopathie in Zwitserland:

Bronnen:

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.