Spring naar content

WHO richt Global Centre for Traditional Medicine op

WHO richt Global Centre for Traditional Medicine op

22/04/2022

World Health OrganizationDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO, World Health Organization) en de regering van India hebben een overeenkomst gesloten met als doel het WHO Global Centre for Traditional Medicine op te richten. Het gaat om een wereldwijd kenniscentrum voor traditionele geneeskunde. Het initiatief wordt door de Indiase overheid in financieel opzicht substantieel ondersteund. Doel is de kennis en het potentieel van traditionele geneeskunde optimaal te benutten, en hiermee de gezondheid van de mensheid en de planeet te verbeteren.

Tekst: Peter Goosensen

Traditionele medicijnen

Traditionele geneeskunde wordt wereldwijd toegepast. Tot op heden hebben 170 van de 194 WHO-lidstaten het gebruik ervan gemeld. Bovendien hebben diverse regeringen de WHO om ondersteuning gevraagd bij het verzamelen van betrouwbare informatie over de toepassing van traditionele geneeskunde.

Wetenschap

Het nieuwe centrum zal zich richten op vier strategische gebieden: bewijsvoering en leren, gegevens en analyse, duurzaamheid en rechtvaardigheid, innovatie en technologie. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO: "Voor vele miljoenen mensen over de hele wereld is traditionele geneeskunde het eerste portaal bij de behandeling van ziekte. Het nieuw op te richten centrum wil de kracht van de wetenschap benutten en hiermee de wetenschappelijke basis voor traditionele geneeskunde versterken."

Voorkomen, diagnosticeren, behandelen

De term traditionele geneeskunde omvat naast langer bestaande toepassingen als acupunctuur, ayurvedische geneeskunde en kruidengeneeskunde ook behandelwijzen van recenter origine. Het Global Centre for Traditional Medicine wil zich gaan bezighouden met de som van kennis, vaardigheden en praktijken die de diverse culturen in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Het belangrijkste doel is behoud van gezondheid door het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van lichamelijke en geestelijke ziektes.

Het nieuwe WHO-centrum zal worden gevestigd in Jamnagar, Gujarat, India, waar de officiële opening inmiddels heeft plaatsgevonden op 21 april 2022.

 

Bron: www.who.int/news

Meer informatie: www.who.int/initiatives

 

India   WHO  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.