Spring naar content

Wetenschapsraad EU: ‘Het moet maar eens afgelopen zijn met gedogen van homeopathie in de gezondheidszorg’

Wetenschapsraad EU: ‘Het moet maar eens afgelopen zijn met gedogen van homeopathie in de gezondheidszorg’

21/09/2017

U heeft de afgelopen dagen ongetwijfeld de nieuwsberichten gevolgd. Verontrustende uitspraken vanuit de wetenschapsraad van de EU, waardoor de homeopathie in Europa en dus ook in Nederland verder onder druk dreigt te komen.

'Het moet maar eens afgelopen zijn met het gedogen van de homeopathie in de gezondheidszorg. Homeopathische middelen moeten net zo worden behandeld als alle andere geneesmiddelen, en geen voorkeursbehandeling meer krijgen. Er is immers geen enkel bewijs dat de middelen werken 'tegen welke bekende ziekte ook', en dus mogen ze op geen enkele manier die indruk wekken.' Dat schrijft de koepel van de Europese wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie.

Dit artikel verscheen op 20 september 2017 in de Volkskrant. Ook op radio en tv werd aandacht besteed aan de uitspraken van de EASAC.

Lees hier het hele artikel

 

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland gaat deze kwestie samen met andere partijen op Europees niveau aankaarten om de belangen van de homeopathiegebruikers te verdedigen. Het advies van de wetenschapsraad is eenzijdig en doet geen recht aan de wetenschappelijke onderzoeken met een positief resultaat en aan het feit dat vele miljoenen Nederlanders homeopathie naar volle tevredenheid gebruiken. Een bezoek aan een alternatief genezer wordt volgens het CBS beter gewaardeerd dan een bezoek aan een regulier arts. Patiënten hebben het recht om eigen keuzes te maken. Het is niet aan de EASAC om ze deze keuzevrijheid te ontnemen.

 

Help je mee homeopathie toegankelijk te houden? Word lid en steun ons. Hoe meer leden, hoe krachtiger onze stem!

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.