Spring naar content

Weinig vezels? Weinig nachtrust!

Weinig vezels? Weinig nachtrust!

25/03/2016

Wat je eet kan bepalend zijn voor de kwaliteit van je nachtrust. Als je niet genoeg voedingsvezels eet, en te veel verzadigde vetten en suiker eet, kan dat leiden tot een lichte, onrustige slaap die niet bijdraagt aan je herstel. En je voelt je nog steeds moe als je de volgende morgen wakker wordt.
Het effect kan meteen optreden. Zelfs één dag met te weinig vezels en te veel verzadigd vet kan de slaap al verstoren, aldus onderzoekers van het Medisch Centrum van de Columbia Universiteit in New York.
Het omgekeerde geldt ook: mensen die gezonder eten, vallen sneller in slaap. Degenen die een vezelrijk dieet aten, vielen binnen 17 minuten in slaap, terwijl degenen die veel vet aten 29 minuten nodig hadden voordat ze sliepen.
De onderzoekers testten de twee diëten op een groep van 26 deelnemers die gemiddels 35 jaar oud waren. Ze brachten vijf nachten in een slaaplaboratorium door.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.