Spring naar content

Week van de Homeopathie 2020: vooral online activiteiten

Week van de Homeopathie 2020: vooral online activiteiten

27/03/2020

Van 10 tot en met 16 april 2020 vindt de Week van de Homeopathie plaats, met ‘Duurzaamheid’ als thema. Gewoonlijk openen homeopaten de deuren van hun praktijk om lezingen te geven of open dagen te houden. Door het coronavirus is dit jaar alles anders, ook de Week van de Homeopathie. Dit jaar zullen homeopaten zo veel mogelijk activiteiten en informatie online aanbieden.

Nagedachtenis

Jaarlijks vindt medio april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann. Tijdens deze week worden er activiteiten georganiseerd om meer mensen kennis te laten maken met homeopathie.

Coronavirus

Dit jaar is het anders. Heel de wereld is getroffen door het coronavirus en het is erg belangrijk om de richtlijnen van het RIVM op te volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is een moeilijke periode voor iedereen. Om mensen toch te laten kennismaken met homeopathie en wat homeopathie kan doen in deze periode, bieden homeopaten tijdens deze week zoveel mogelijk activiteiten en informatie online aan.

Thema: Duurzaamheid

Het thema van de Week van de Homeopathie 2020 is ‘Duurzaamheid’; het omvat alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken. Homeopathie is het ultieme ‘duurzame’ medicijn, omdat deze geneeswijze het natuurlijke afweermechanisme stimuleert. Hierdoor worden gezondheid en afweer tegen infectie bevorderd en wordt vatbaarheid verkleind.

Bij juist gebruik kan homeopathie chronische klachten verlichten. Bovendien hebben de productie en het gebruik van homeopathische middelen geen negatieve impact op het milieu, en zijn de kosten laag. Homeopathie kan een aanvullende geneeskunde zijn naast de conventionele medicijnen en behandelingen.

Activiteiten

Omdat bijeenkomsten in deze periode niet toegestaan zijn in het kader van de beperkende maatregelen rondom het Corona virus, zullen er tijdens de Week van de Homeopathie helaas weinig tot geen fysieke activiteiten plaatsvinden.

Daarom zullen we zo veel mogelijk online video’s, lezingen, presentaties et cetera plaatsen om mensen te informeren over homeopathie.

Bekijk hier de activiteiten >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.