Spring naar content

Vlog: Homeopathie en de Overgang

Vlog: Homeopathie en de Overgang

03/04/2020

De overgang: een grote omwentelingOok dit jaar was de Vereniging Homeopathie aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Veel geïnteresseerden brachten een bezoek aan de stand. Ook de lezingen van homeopathisch artsen en therapeuten werden goed bezocht. Eén van de lezingen die volle zalen trok, ging over homeopathie en de overgang.


In de Westerse wereld zijn er veel vrouwen met overgangsklachten. Door hormonale veranderingen raakt het lichaam uit balans en kunnen er vanaf het vijftigste levensjaar allerlei klachten optreden.  Klachten die variëren van slapeloosheid, depressieve gevoelens, vermoeidheid en gewrichtspijn tot opvliegers en overgewicht. Gelukkig kunnen vrouwen veel doen om overgangsklachten te verminderen en deze periode draaglijk te maken. Naast goede voeding en beweging kan ook homeopathie veel betekenen voor deze groep.

Zoek een homeopaat

Vooral vrouwen, maar ook enkele mannen woonden de lezing van Helen Hensing bij. ‘Ik heb gemerkt dat veel vrouwen niet bekend zijn met de mogelijkheden die homeopathie kan bieden’, vertelt Helen na afloop. ‘Daarom vind ik het geven van deze lezing heel belangrijk. Ik wil vrouwen met overgangsklachten aanmoedigen om vooral een homeopaat te zoeken. Dan hoeft deze periode niet zo zwaar te zijn.’

Vlog

In de nieuwste vlog van Vereniging Homeopathie bezoekt Lilian Peters de Nationale Gezondheidsbeurs en interviewt zij klassiek homeopaat Helen Hensing over homeopathie en overgangsklachten. De vlog is te hier op het YouTubekanaal van de Vereniging Homeopathie te bekijken.

Overgang  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.