Spring naar content

Vlierbes, Echinacea en Vitamine C ondersteunen je immuunsysteem

Vlierbes, Echinacea en Vitamine C ondersteunen je immuunsysteem

04/06/2020

VlierbesEen groot internationaal onderzoek toont aan dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is geleverd dat dit kleine zwarte besje een middel is met antivirale eigenschappen. The Journal of International Medical Research geeft aan dat vlierbes werkzaam is tegen onder andere influenza, het griepvirus en longontsteking. Daarmee is vlierbessensap of vlierbes als supplement bewezen effectief bij virusziekten.

Er is op deze korte termijn nog geen onderzoek gedaan naar de werkzaamheid bij de huidige coronavariant. Maar het feit dat de vlierbes antiviraal ingezet kan worden, maakt het een uitgelezen middel om het immuunsysteem te ondersteunen in deze moeilijke tijden.  

Echinacea, ofwel de rode zonnehoed is een middel dat al geruime tijd grote populariteit geniet bij verkoudheid en griep. Echinacea activeert het immuunsysteem en vermindert de ernst en de duur van verkoudheidsklachten. Laboratoriumonderzoek heeft laten zien dat de plant mogelijk beschermend kan werken in de strijd tegen het huidige coronavirus en dat stemt hoopvol.

Ook vitamine C kan je weerstand extra ondersteunen in deze tijd. Afhankelijk van je fitheid kan 400 tot 2000 mg vitamine C per dag al verschil maken. Bij ziekte kan de dosering opgevoerd worden tot enkele grammen per dag. Samen met Echinacea de ideale cocktail, zo vertelt natuurkundige en farmaceutisch wetenschapper Cindy de Waard op Medischdossier.nl.

 

Lees hier het hele artikel >

 

Bron: Medisch Dossier

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.