Spring naar content

Vitamines beschermen ouderen tegen depressie

Vitamines beschermen ouderen tegen depressie

17/07/2018

Vitamines beschermen ouderen tegen depressieEen Japanse studie onderzocht het verband tussen vitamineopname en depressie bij ouderen. Dit werd in kaart gebracht voor 15 vitamines, o.a. A, C, D, E, K, betacaroteen, en B-vitamines. 26,7 % van de deelnemers had last van depressieve symptomen.

Hieruit bleek dat de inname van alle vitamines, behalve vitamine D, significant lager lag bij gedeprimeerde ouderen, vooral bij vrouwen en mensen met obesitas.
Een grote Koreaanse studie relateerde wél een duidelijk verband tussen vitamine D-deficiëntie en depressieve symptomen bij 65-plussers.

Een oudere studie associeerde een hoge inname van B-vitamines als beschermende factor tegen depressie bij ouderen. Andere studies relateerden een grotere voedingsvariatie aan een lager risico op depressie en angst.

De wisselende resultaten zijn allicht het gevolg van de grote diversiteit van onderzoeksgroepen: andere streken, andere voedingsgewoonten. Maar het is duidelijk dat een goede voedingsdiversiteit, met een goede aanvoer van alle vitamines, belangrijk is voor een goede mentale gezondheid, zeker bij het verouderen.

Bron: abcgezondheid.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.