Spring naar content

Vijf goede redenen om homeopathie te studeren

Vijf goede redenen om homeopathie te studeren

21/04/2022

Homeopathie studerenTekst: Peter Goosensen

Wie wil starten met een praktijk als homeopaat doet er goed aan zich eerst de grondbeginselen van de homeopathie eigen te maken. Hierbij hoort een uitgebreid en gedegen traject van colleges en stage. Een volledige opleiding tot homeopaat betekent zo’n vier tot zes jaar parttime beroepsonderwijs. Wanneer je kiest voor een erkende opleiding dan kun je na het afronden van je studie lid worden van een beroepsvereniging, zoals bijvoorbeeld de NVKH.

Vijf goede redenen om homeopathie te studeren:

1. Een studie homeopathie draagt bij aan bewustwording en inzicht in processen van ziekte en gezondheid.

2. Homeopathie gaat uit van het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van de mens, een aansprekende filosofie die door de jaren heen z’n waarde heeft bewezen.

3. Als homeopaat werk je niet protocollair, maar stel je altijd de mens centraal. Dit betekent dat de keuze voor een homeopathisch middel wordt gemaakt op basis van de individuele kenmerken en gewaarwordingen van de cliënt.

4. Een homeopaat neemt ruimschoots de tijd voor zijn cliënten. Een intake consult bij een homeopaat kan 60 tot 75 minuten duren. Vergelijk dit eens met de huisarts, die voor een standaard consult 10 minuten uittrekt.

5. Homeopathische middelen worden gemaakt vanuit natuurlijke uitgangsstoffen en veroorzaken geen schade aan het milieu.

Kennismakingsdagen

Voel je verwantschap met deze uitgangspunten, en zou je een studie homeopathie serieus overwegen voor jezelf? Om alvast een indruk te krijgen is er nu de mogelijkheid om in te schrijven voor vier homeopathie kennismakingsdagen. Tijdens deze dagen wordt kort ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van de homeopathie, maar ook op de filosofie en de achtergronden ervan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt besproken hoe een homeopaat een casus beoordeelt en hoe een homeopathisch behandelplan tot stand komt.

 

Meer informatie Kennismakingsdagen >

 

Meer informatie over de opleiding tot homeopaat >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.