Spring naar content

Vetoplosbare vitamines en antibioticaresistentie

Vetoplosbare vitamines en antibioticaresistentie

17/08/2017

Antibioticaresistentie is een zeer gevreesd probleem. En het probleem wordt steeds groter en acuter, vooral in ziekenhuizen. En de input van nieuwere antibiotica vanuit de farmaceutische industrie wordt steeds kleiner: de mogelijkheden lijken uitgeput. De zoektocht naar andere oplossingen is dus essentieel. Zoals natuurlijke antibiotica, of natuurlijke molecules die de resistentie counteren.

Bacteriën willen ook overleven, en ze zijn zeer ingenieus om uitschakeling door antibiotica te omzeilen. Zo blijken MRSA en de Mycobacterium tuberculosis (TBC) lipocalines te produceren. Dat zijn proteïnes die aan antibiotica binden in de bloedstroom vooraleer ze de boosdoeners kunnen bereiken.

Maar dit biedt ook onverwachte mogelijkheden: zo blijken vetoplosbare vitamines, zoals vitamine E, beter te binden aan lipocalines dan antibiotica. Hierdoor wordt de resistentie bestreden. Dit noodzaakt natuurlijk nog antibioticagebruik. Maar het biedt wel een oplossing voor de problematische infecties door deze zeer gevaarlijke multiresistente bacteriën.
Zorgen voor een goede vitaminevoorraad is dus allicht ook een goede bescherming tegen deze infecties.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.