Spring naar content

Vereniging Homeopathie tekent bezwaar aan tegen uitspraak Reclame Code Commissie

Vereniging Homeopathie tekent bezwaar aan tegen uitspraak Reclame Code Commissie

13/08/2020

RechtszaakEerder dit jaar werd via de Reclame Code Commissie geëist dat de Vereniging Homeopathie niet meer zou mogen beweren dat er wetenschappelijk bewijs is voor de werkzaamheid van homeopathie bij verschillende kwalen.

Ondanks een uitgebreide toelichting van onze kant, waarin we tientallen studies hebben aangeleverd die zijn onderschreven door gerenommeerde internationale wetenschappers, stelde de voorzitter van de Reclame Code Commissie de eiser in het gelijk. Volgens deze uitspraak dienen we de stelling 'Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat homeopathie werkzaam is bij vele kwalen en aandoeningen' van onze website te verwijderen.

Wij zijn het met deze uitspraak natuurlijk niet eens en hebben daarom inmiddels bezwaar aangetekend. Er zijn namelijk vele positieve wetenschappelijke onderzoeken die voldoen aan alle gestelde eisen en we zijn van mening dat we dit dus gewoon zouden moeten kunnen vermelden op onze website.

We hebben een maand de tijd gekregen om ons verweer rond te krijgen en zullen de komende weken dan ook keihard werken aan een goede verdediging.

 

Help jij ons mee?

Word lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.