Spring naar content

Vereniging Homeopathie steunt kruidentuin ‘De Kruidenreus’

Vereniging Homeopathie steunt kruidentuin ‘De Kruidenreus’

10/06/2021

De KruidenreusIn 2020 is een groepje enthousiaste vrijwilligers in Oosterwold gestart om een kruidentuin aan te leggen in de vorm van een mens, de Kruidenreus. De kruiden zijn geplant op de plek van de organen waar ze ook werkzaam voor kunnen zijn.

70 verschillende kruiden

De kruidentuin is vooral bedoeld om de vele verschillende kruiden te laten zien en de verscheidenheid daarvan. Er staan 70 verschillende kruiden. De tuin wordt ook volop bezocht door bijen, hommels en hopelijk dit seizoen ook weer meer vlinders. In de naastgelegen theetuin/lunchroom kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Initiatiefneemster Marlene Blokhuis heeft jarenlang een homeopathiepraktijk gehad en wil op deze manier haar kennis van de homeopathie en kruiden doorgeven.

Sponsorverzoek

De Vereniging Homeopathie werd benaderd om o.a. nieuwe plantjes, informatiebordjes en tuingereedschap te sponsoren. Natuurlijk geven we aan dit soort initiatieven graag gehoor.

Bezoek

Je vindt kruidentuin De Kruidenreus in Almere, Oosterwold op het terrein van Boerderij/Theehuis/Lunchroom Uniek Leven aan het Kathedralenpad, pal naast de parkeerplaats bij de Groene Kathedraal.

Er worden regelmatig rondleidingen door de tuin gegeven. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op

www.dekruidenreus.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.