Spring naar content

Vereniging Homeopathie sponsort Hortus Alkmaar

Vereniging Homeopathie sponsort Hortus Alkmaar

11/05/2017

Hortus Alkmaar is een botanische tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. De tuin is in 1981 aangelegd als productietuin van VSM voor de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen.

In de loop der jaren is de tuin uitgebreid tot de huidige oppervlakte van 2 hectare.

 

Unieke collectie geneeskrachtige kruiden

Hortus Alkmaar is uniek door de verscheidenheid aan soorten en oorspronkelijke rassen. Het aantal kruiden groeide in de loop der tijd uit tot een bijzondere botanische collectie van ruim 1000 soorten, waarvan 700 soorten geneeskrachtige kruiden. De tuin heeft sinds 1997 het EKO-keurmerk van Skal.

Vrijwilligers

Eind 2011 dreigde de tuin verloren te gaan. Met hulp van een groep enthousiaste betrokkenen is toen stichting Hortus Alkmaar opgericht om de tuin van dreigende sluiting te redden. Sindsdien wordt er door het bestuur, een operationeel team en een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt om de toekomst van deze unieke kruidentuin te garanderen.

Duizenden bezoekers

Behalve als leverancier van geneeskrachtige kruiden wordt de tuin ook gebruikt voor educatieve en recreatieve doeleinden. Jaarlijks bezoeken duizenden belangstellenden de tuin om te genieten van de bloemenpracht, de rust en de bijzondere sfeer. Professionals komen er om zich te verdiepen in de geneeskrachtige kruiden en hun werking en de ecologische teelt.

Sponsor

Omdat de Vereniging Homeopathie het belangrijk vindt dat deze collectie geneeskrachtige kruiden (die als basis dienen voor de productie van homeopathische middelen) in stand wordt gehouden, is de vereniging sponsor geworden van Hortus Alkmaar.

Ga voor meer informatie naar www.hortusalkmaar.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.