Spring naar content

Bezwaar ingediend tegen uitspraak Reclame Code Commissie

Bezwaar ingediend tegen uitspraak Reclame Code Commissie

09/09/2020

OnderzoekDe Vereniging Homeopathie heeft op 8 september jl. bezwaar ingediend tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Die stelt dat we op onze website niet mogen beweren dat er vele wetenschappelijke onderzoeken bestaan die aantonen dat homeopathie werkzaam is bij vele kwalen en aandoeningen. Over dit feit werd dit voorjaar een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie, die de eiser onlangs in het gelijk stelde.

Hoogste niveau

Een deel van de studies naar de werking van homeopathie hebben wij op onze website samengevat en gepubliceerd. Het gaat grotendeels om "niveau I" en "niveau II"-studies die van het hoogste wetenschappelijke niveau zijn. Het zou heel vreemd zijn als we hier niet over mogen communiceren.

Robuuste studies

Mede dankzij de verklaring van een professor hebben we de robuustheid van de onderzoeken nogmaals kunnen onderstrepen. Verder hebben we een marktonderzoek gedaan waaruit blijkt dat bezoekers van onze website heel goed begrijpen wat we schrijven over de studies.

We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om de verdediging rond te krijgen. De stukken zijn inmiddels aangeleverd bij de Reclame Code Commissie en nu is het wachten op de uitspraak.

Word lid

De Vereniging Homeopathie spant zich in om de homeopathie in Nederland een onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel, zodat iedereen zelf keuzes kan maken met betrekking tot de eigen gezondheid.

De strijd die wij voeren is intensief en kostbaar. Wil jij ons hierbij helpen? Word dan lid van de Vereniging Homeopathie. Samen kunnen we het verschil maken!

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.