Spring naar content

Vereniging Homeopathie in onderhandeling met zorgverzekeraars

Vereniging Homeopathie in onderhandeling met zorgverzekeraars

06/07/2018

Vereniging Homeopathie in onderhandeling met zorgverzekeraarsWanneer je wel eens gebruik maakt van natuurlijke geneeswijzen is het je vast al eens opgevallen dat deze therapieën onvoldoende worden vergoed door de zorgverzekeraars. Dit terwijl uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat juist gebruikers van natuurlijke geneeswijzen minder zorg gebruiken dan gemiddeld. Uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg in 2014 is gebleken dat het verschil in zorgkosten van een patiënt met een complementair werkende huisarts en een vergelijkbare patiënt met reguliere huisarts (zonder onderscheid tussen de basis- en aanvullende verzekering) op 10,1% uitkomt.

Het onderzoek is gebaseerd op geanonimiseerde gegevens uit de Agis Health Database, waarin gegevens voor verzekerden van Agis zijn vastgelegd. In het databestand komen 9323 huisartsen en huisartsenpraktijken voor, waarvan 109 als complementair werkend konden worden geïdentificeerd.

De Vereniging Homeopathie gaat komende weken het gesprek aan met een aantal zorgverzekeraars. Doel is de vergoeding voor homeopathie en natuurlijke geneeswijzen in het algemeen te verbeteren. Zo strijden we voor een betere vergoeding per consult en voor de voorgeschreven middelen. Ook streven we naar korting op de zorgverzekeringen.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.