Spring naar content

Veilig zonnen voor elke huid

Veilig zonnen voor elke huid

15/06/2017

In de zomer genieten van die heerlijke zon én een mooi kleurtje krijgen, dat willen we allemaal. Maar let ook op: door te lang, te vaak of zonder bescherming te zonnen, kan je huid verbranden. Ook de hoogte van de zonkracht speelt hierbij een rol. Onlangs hebben we zelfs zonkracht 8,7 gehad. Veilig zonnen wordt dus steeds belangrijker. Lees onze tips hoe je je huid juist nu extra verzorging, verkoeling en bescherming kunt geven.

Veilig zonnen

Afhankelijk van je huid kan je 5 tot 30 minuten veilig zonnen zonder te verbranden. Ga je langer zonnen, smeer je dan goed in. Welke factor zonnebrandmiddel je nodig hebt, hangt af van je huid. Met een lichte huid die snel verbrandt gebruik je minimaal factor 30. Heb je een licht getinte huid en word je snel bruin, dan heb je voldoende aan factor 15. Bouw het zonnen langzaam op. Je opperhuid wordt namelijk iets dikker door uv B-licht, zodat je lichaam zichzelf op een natuurlijke manier beschermt. Blijf je huid wel ondersteunen met een zonnebrandmiddel en vermijd de zon op het warmste moment van de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur.

Kinderen en veilig zonnen

De huid van kinderen en baby’s is nog gevoeliger dan je eigen huid. Tot vier jaar is hun kinderhuid nog niet geschikt om zichzelf te beschermen tegen de zon. Baby’s jonger dan zes maanden kunnen beter helemaal uit de directe zon blijven. Hun huidje is namelijk nog dun en kwetsbaar. Bescherm hun tere huid met luchtige kleertjes, een hoedje en een parasol. Ga je een dagje naar het strand met je kinderen? Smeer ze dan wat vaker in met een watervast zonnebrandmiddel van minstens factor 30, zeker als ze in zee of op het strand spelen. Trek een droog shirtje aan over hun zwemkleding als ze uit het water zijn. Neem ook een parasol mee om een schaduwrijk plekje te maken als je kinderen uitrusten van het spelen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.