Spring naar content

Update Reclame Code Commissie

Update Reclame Code Commissie

08/12/2020

Rechtszaak Reclame Code CommissieEerder dit jaar hebben we een klacht ontvangen via de Reclame Code Commissie. Er wordt geëist dat we niet meer mogen claimen dat er wetenschappelijke onderbouwing is voor de toepassing van homeopathie bij verschillende kwalen.

We hebben hierop vele wetenschappelijke studies van het hoogste wetenschappelijke niveau overhandigd. Om voor dit niveau in aanmerking te komen, moet het bewijs berusten op twee of meer placebo gecontroleerde, peer reviewed studies. We hebben wetenschappers vanuit de hele wereld gevraagd om de kwaliteit van de studies te beoordelen. Ook zij komen tot de conclusie dat de studies degelijk zijn. Het gaat om studies over de werking van homeopathie bij verschillende gezondheidskwalen.

Inmiddels heeft de tegenpartij hierop gereageerd. Het verweer van de tegenpartij gaat over allerlei aspecten; dat homeopathie niet werkt en de experts geen echte wetenschappers zijn. Bovendien zouden diverse door ons genoemde onderzoeken niet wetenschappelijk genoeg/niet grondig zijn.

Onterecht natuurlijk, want de door ons aangeleverde studies voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan goed wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt ook door experts bevestigd.

Omdat dit een zeer belangrijke zaak is, het gaat immers om het mogen communiceren over de wetenschappelijke onderzoeken, hebben we ook voor de volgende ronde een advocaat in de arm genomen. Zij gaat ons pleidooi verzorgen voor de zitting.

We kunnen niet zonder jouw hulp. Wil jij je ook inzetten voor de homeopathie in Nederland? Wil je ons helpen in deze zaak?

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie! >

 

Ben je al lid en wil je éénmalig extra doneren? Klik dan hier >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.