Spring naar content

Uitspraak zaken Reclame Code Commissie

Uitspraak zaken Reclame Code Commissie

06/08/2020

klacht tegen Vereniging HomeopathieDe afgelopen maanden zijn er bij de Reclame Code Commissie (RCC) twee zaken aangespannen tegen de Vereniging Homeopathie. Na een gedegen voorbereiding was het wachten op de uitspraak van de voorzitter van de RCC. Deze uitspraak is gedaan op 28 juli 2020.

Wetenschappelijk onderzoek

De eerste zaak ging over de vraag of de Vereniging Homeopathie mag claimen dat er positieve wetenschappelijk onderzoeken zijn naar de toepassing van homeopathie bij verschillende kwalen. We hebben als verweer tientallen zeer degelijke wetenschappelijke studies overlegd met een positieve uitkomst voor de toepassing van homeopathie. De kwaliteit van deze studies is onderschreven door gerenommeerde wetenschappers uit verschillende landen.

Uitspraak

Ondanks de degelijke wetenschappelijke studies heeft de Reclame Code Commissie de eiser in het gelijk gesteld. De Vereniging Homeopathie acht de uitspraak echter niet genuanceerd en ziet aanknopingspunten om deze in twijfel te trekken. Voor deze zaak beraden we ons dan ook op een mogelijk bezwaar tegen de uitspraak.

Facebook

Verder is er een zaak aangespannen in verband met onze Facebook pagina. De reacties onder de artikelen zouden een te positief beeld schetsen van de homeopathie. Deze zaak heeft de Vereniging Homeopathie gewonnen. Het is nog niet bekend of er door de klager bezwaar wordt aangetekend.

 

De Vereniging Homeopathie is een consumenten-belangenorganisatie die zich inspant om de homeopathie een volwaardig onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel. Dit doen we door informatie te verstrekken, te investeren in wetenschappelijk onderzoek en in overleg te treden met overheid en verzekeraars.

Wil jij ons steunen? Word dan lid! >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.