Tips voor minder zoutgebruik - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Tips voor minder zoutgebruik

21/07/2016

Zout is essentieel voor ons lichaam, maar we hebben amper één tiende van een theelepel nodig. We eten te veel zout en ons lichaam moet dit teveel aan zout continu uit het lichaam verwijderen. Ondertussen verhoogt zout bij de meeste mensen de bloeddruk.
Probeer daarom eens met andere smaakversterkers te koken: gedroogde en verse kruiden, knoflook, gember, zeewier, (kruiden)azijn, vinaigrette, (gekruide) olijfolie, citroensap, wijn enzovoort.

Kies voor gezonde vetten!
Geroosterde noten, olijfolie en andere plantaardige oliën dragen ook bij tot een betere smaak. Kook met rauwe groenten! Alleen dan ben je zeker dat er geen zout aan je maaltijd toegevoegd is. Je zult versteld staan van de hoeveelheid zout die aan bewerkte voeding toegevoegd wordt.

Biologische BloembollenHelp je mee om
de natuur én de Vereniging Homeopathie te steunen?

Koop dan deze biologische bloembollen!

Meer info en bestellen >