Spring naar content

Tina Turner en homeopathie

Tina Turner en homeopathie

06/06/2023

 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/Tina Turner, de koningin van de rock & roll, de legendarische Amerikaanse pop-, rock- en soulzangeres die zeven Grammy's heeft gewonnen is helaas niet meer. Ze heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame en werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Een groot deel van haar leven gebruikte ze homeopathie, en in haar autobiografie ‘I, Tina, my life story schreef ze: "Het snelle leven putte me uit, veranderingen in mijn dieet en homeopathie redden me. Dank aan mijn homeopathische arts, om me terug gezond te maken en om altijd voor me klaar te staan"

In de jaren ’70, toen Tina Turner 40 jaar was kreeg ze de diagnose tuberculose en onderging in eerste instantie een conventionele medische behandeling. Maar volgens haar hielp deze behandeling onvoldoende en bezocht ze een homeopathisch arts, die haar, naast de conventionele medische zorg, ook met klassieke homeopathie behandelde.

Tina beschouwde hem als haar dokter en vriend, na zijn overlijden in 1986 schreef ze in haar autobiografie: "Ik mis hem meer dan ik kan zeggen." Tina schreef ook: "Gelukkig was zijn zoon Rajandra zijn protegé en zette hij zijn werk voort" (Turner, 1986, 156).

Het tijdschrift Vogue publiceerde In 1985 een artikel over Tina's jarenlange interesse in homeopathie en boeddhisme: "Tina Turner ziet er zesendertig uit en haar huid is gaaf. Ze ontneemt zichzelf niets. Ze drinkt wijn bij het eten, volgt geen dieet en neemt geen vitamines. In stressvolle perioden raadpleegt ze een homeopathische arts" (Orth, 1985). Als praktiserend boeddhist had Tina een diep respect voor de ritmes van de natuur en van het lichaam.

Tina Turner is uiteindelijk 83 jaar geworden ondanks vele ernstige chronische aandoeningen variërend van tuberculose, kanker, een beroerte, hoge bloeddruk en nieraandoeningen.

In het boek ‘The Homeopatic Revolution!’ wordt een hoofdstuk besteedt aan beroemde muzikanten die homeopathie hebben gebruikt en hun liefde en waardering hiervoor uitspreken. Het zijn onder andere: Cher, Paul McCartney, George Harrison, Pete Townshend, Roger Daltry, Bob Weir, Axl Rose, Annie Lennox, Nelly Furtado, Dizzy Gillespie, Ravi Shankar en Yehudi Menuhin.

Bron:

Dana Ullman's The Homeopathic Revolution: Waarom beroemde mensen en culturele helden voor homeopathie kiezen

Foto:

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.