Spring naar content

Vergadering TCIM vertegenwoordigers met WHO

Vergadering TCIM vertegenwoordigers met WHO

21/07/2023

TCIH-WHO-homeopathieOp 18 juli 2023 vond een belangrijke online bijeenkomst plaats tussen vertegenwoordigers van de TCIH ‘Civil Society Organisations’ (CSO's) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), inclusief WHO-directeur-generaal Dr. Tedros. Meer dan 300 vertegenwoordigers van CSO's en 600 burgers namen deel aan deze bijeenkomst die werd georganiseerd door de TCIH coalitie ‘People’s declaration for Traditional, Complementary and Integrative Healthcare’.

Het doel van de vergadering was om de prioriteiten op het gebied van Traditionele, Complementaire en Integrale geneeskunde te bespreken, in aanloop naar de WHO Wereldtop over Traditionele Geneeskunde, die zal plaatsvinden op 17 en 18 augustus 2023 in Gandhinagar, Gujarat, India.

Dr. Tedros benadrukte in zijn openingswoord het belang van Traditionele, Complementaire en Integrale geneeskunde, aangezien het voor miljoenen mensen wereldwijd de eerste stap is naar gezondheid en welzijn, en een integraal onderdeel vormt van hun gezondheidssysteem. Hij erkende ook het belang van de dialoog met maatschappelijke organisaties voor de WHO.

Tijdens de Wereldgezondheidsvergadering eerder in mei van dit jaar hadden de lidstaten aan de WHO gevraagd om een nieuwe strategie voor Traditionele Geneeskunde 2025-2034 te ontwikkelen. Dit is inmiddels van start gegaan en de huidige strategie van 2014-2023 is met twee jaar verlengd tot 2025. Inbreng en voorstellen van burgers zullen bijdragen aan het vormgeven van deze nieuwe strategie.

De dialoog tussen de vertegenwoordigers van CSO's en de WHO zal ook van invloed zijn op het werk van het ‘WHO Global Centre for Traditional Medicine’, dat streeft naar het benutten van het potentieel van traditionele geneeswijzen van over de hele wereld, met als doel de gezondheid van mensen en de planeet te verbeteren. De WHO zal ook blijven reageren op verzoeken van landen om bewijs en gegevens te leveren, evenals wereldwijde normen en regelgeving om veiligheid, kwaliteit, gelijke toegankelijkheid en gebruik van traditionele geneeswijzen te waarborgen. De organisatie zal ook steun blijven bieden aan innovatieve en technologische vooruitgang in dit veld.

EUROCAM is door WHO Europe uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste ‘WHO Traditional Medicine Global Summit’. Dr. Elio Rossi, directeur van het Homeopathie en Complementair geneeskundig Instituut in Toscane, Italië, en Dr. Dora Patchova, homeopathisch werkende arts, Bulgarije zullen EUROCAM vertegenwoordigen tijdens dit belangrijke evenement.

Lees het hele artikel hier: WHO news

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.