Spring naar content

Steun Hortus Alkmaar

Steun Hortus Alkmaar

21/11/2017

In Noord-Holland heeft iets unieks plaatsgevonden. Op basis van particulier initiatief is, met hulp van het zakenleven en lokale overheden, een prachtige natuurlijke tuin met meer dan 1000 verschillende planten, waaronder 750 geneeskrachtige kruiden, gered van de ondergang.
Hortus Alkmaar bestaat inmiddels 6 jaar en heeft zijn bestaansrecht als botanische tuin ruimschoots bewezen. Dat blijkt uit het toenemend aantal bezoekers en de enthousiaste waardering van het publiek. Ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers floreert de tuin weer en geeft dagelijks plezier aan volwassenen en kinderen.

Hortus Alkmaar wordt begeleid door een bestuur van vrijwilligers die op basis van gedifferentieerde kennis, beleid en sturing de missie helpen uitvoeren. Uitgangspunt daarbij is door goede bedrijfsvoering een bijdrage te leveren aan kennis over geneeskrachtige planten en daarnaast de waarde van biodiversiteit te tonen. Hortus Alkmaar is echter veel meer dan alleen een tuin. Klik hier om te kunnen lezen wat er allemaal plaatsvindt in de tuin.

Actuele situatie

  • Zoals wellicht bekend is Hortus Alkmaar voortgekomen uit de voormalige VSM-tuinen. Inmiddels is het pand en de grond verkocht aan een projectontwikkelaar die het pand verbouwt tot een bedrijfsverzamelgebouw voor (innovatieve) ondernemingen die werkzaam zijn op het gebied van 'Voedsel & Gezondheid'. De aanwezigheid van de Hortus Alkmaar wordt daarbij als pluspunt gepromoot.
  • Tegelijkertijd heeft de projectontwikkelaar de Hortus Alkmaar aangeboden om de tuingrond te huren/kopen. Onderhandelingen zijn nog gaande maar zeker is dat de Hortus Alkmaar met flink hogere grondlasten te maken gaan krijgen. Kopen is op langere termijn de meest betaalbare optie en geeft het meeste zekerheid m.b.t. de toekomst. De Hortus Alkmaar kan dit echter niet uit eigen middelen financiëren.

Help mee de tuinen te behouden!

De Hortus Alkmaar is daarom op zoek naar financiële steun om de toekomst van de Hortus Alkmaar veilig te kunnen stellen. De Hortus Alkmaar is een 'natuurlijke showroom' voor de beroepsgroepen die werken met kruiden en tincturen als onderdeel van de natuurgeneeskunde, zoals Homeopathie en Fytotherapie.

Door een financiële bijdrage kun je meehelpen aan het in stand houden van deze bijzondere tuin. Je kunt bijvoorbeeld al vriend worden voor slechts € 19,00 per jaar. Daarnaast is er ook de mogelijk om als bedrijf of organisatie de Hortus Alkmaar finacieel te ondersteunen.

 

Word vriend van Hortus Alkmaar

Word zakelijke sponsor van Hortus Alkmaar

Kijk voor algemene informatie op : www.hortusalkmaar.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.