Spring naar content

Sporten veel effectiever tegen depressie dan therapie of medicijnen

Sporten veel effectiever tegen depressie dan therapie of medicijnen

03/03/2023

Sporten effectiever dan therapie of medicijnenMensen die depressief of angstig zijn krijgen al snel een voorschrift voor antidepressiva of een doorverwijzing naar de psycholoog, maar volgens Australische onderzoekers zouden zij veel beter af zijn als ze gingen sporten. 

Volgens de onderzoekers is fysieke activiteit zelfs 1,5 keer effectiever dan therapie of medicijnen. Deze overzichtsstudie van de University of South Australia is de meest volledige tot nu toe. De onderzoekers vergeleken 97 studies, 1039 experimenten en bijna 130.000 proefpersonen. Hun conclusie is dat sporten extreem goed werkt tegen symptomen van depressie of angst.

Snel effect

Gek genoeg waren juist korte interventies, waarbij proefpersonen bijvoorbeeld twee of drie keer per week gingen sporten voor maximaal twaalf weken, het meest effectief om de psychische problemen te verminderen. Het maakt duidelijk dat fysieke activiteit ook nog eens heel snel werkt, terwijl bijvoorbeeld therapie en ook medicijnen soms wel maanden nodig hebben voor er resultaten zijn.

De grootste voordelen voor de geestelijke gezondheid waren er voor mensen met een depressie, zwangere vrouwen, vrouwen met een postnatale depressie, gezonde mensen en mensen met hiv of een nierziekte, maar feitelijk had iedereen baat bij meer lichaamsbeweging.

 

Lees hier het volledige artikel >

 

Bron:

Scientias.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.