Spring naar content

Schotse artsen mogen ‘natuur’ voorschrijven

Schotse artsen mogen ‘natuur’ voorschrijven

13/12/2018

Schotse artsen mogen ‘natuur’ voorschrijvenSchotse artsen op de Shetlandeilanden mogen aan hun patiënten ‘natuur’ voorschrijven als therapie voor een aantal gezondheidsproblemen. De Schotse National Health Service (NHS) en de Royal Society of Birds Scotland hebben hiervoor samen het programma Nature Prescriptions opgezet.

De NHS suggereert niet dat de natuur op recept normale medicijnen zullen vervangen. Het programma stelt artsen in de gelegenheid om natuur als behandeling voor te schrijven. Op dit moment is deze therapie goedgekeurd voor depressie, angsten en een hoge bloeddruk. Bij het natuurprogramma hoort een brochure met een activiteitenkalender. Elke maand krijgt de patiënt een handvol suggesties voor buitenactiviteiten. Zo kun je in januari onder andere deelnemen aan een nationale vogeltellling in jouw tuin, terwijl je in maart een hond kunt lenen voor een wandeling. In mei is een van de suggesties om een boom te planten en in oktober is het advies om tien verschillende paddenstoelen te zoeken en fotograferen. De folder geeft artsen handvatten om de gezondheidsvoordelen van de natuur te beschrijven en patiënten naar buiten te krijgen.

 

Bron: gezondnu.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.