Spring naar content

Rust, fruit en vitaminen tegen wintervirussen

Rust, fruit en vitaminen tegen wintervirussen

21/11/2017

De beste manier om winterkwalen als griep, buikgriep, bronchitis, verkoudheden (en andere virale aandoeningen) te voorkomen is het afweersysteem van het lichaam optimaal te versterken. Probeer - in de mate van het mogelijke - iedere vorm van overbelasting (mentaal en fysiek) te voorkomen. Zorg voor voldoende (nacht)rust.

Mensen die al ziek zijn, doen er best aan behalve te rusten ook het lichaam te zuiveren. Dit kan op een smakelijke manier. Vervang een tot twee dagen uw dagelijkse maaltijden door fruit of fruitsappen. Het komt er immers op aan de ziektekiemen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen. Fruit speelt hierin een cruciale rol. Zorg tevens voor een goede darmwerking.

Vergeet niet dat 70 procent van het menselijk afweersysteem zich in de dunne darm bevindt. Maar ook op die plaats kunnen de ziektekiemen zich verder ontwikkelen. Het is dus belangrijk om constipatie te voorkomen. Mariadistel, artisjok of vitamine C kunnen de essentiële hulp bieden.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.