Spring naar content

Rechter wijst claims Britse homeopathie vereniging af

Rechter wijst claims Britse homeopathie vereniging af

14/06/2018

Rechter wijst claims Britse homeopathie vereniging afVorig jaar adviseerde NHS England (de Britse Nationale Gezondheidsdienstartsen om een aantal behandelingen niet langer voor te schrijven, waaronder homeopathie. De Britse homeopathische patiëntenorganisatie (BHA) stelde echter ernstige tekortkomingen vast in de manier waarop NHS England tot het advies is gekomen en heeft dit aangekaart bij de rechter.

Hoewel de rechter vond dat er voldoende grond was voor een rechterlijke toetsing, verwierp hij na vier dagen van lang juridisch overleg de eis van de Britse homeopathische patiëntenorganisatie om homeopathie in Engeland toegankelijk te houden. Hierdoor blijft het advies van NHS England om homeopathie niet langer voor te laten schrijven overeind.

Margaret Wyllie, de voorzitter van de Britse homeopathische patiëntenorganisatie, stelt dat het besluit van de Nationale Gezondheidsdienst om homeopathie te boycotten op oneerlijke wijze en op basis van gemanipuleerde bewijzen tot stand is gekomen. “Er wordt geen rekening gehouden met de belangen van de patiënten.”

"NHS England heeft het publiek over deze belangrijke beslissing in de gezondheidszorg nauwelijks geraadpleegd" stelt Margaret Wyllie. Ondertussen kon de Britse homeopathische patiëntenorganisatie een petitie overhandigen met meer dan 34.000 handtekeningen.

Ondanks de teleurstelling blijft de vereniging zich inzetten voor de verdediging van homeopathie. Ze blijven de homeopathische gezondheidsvoordelen, kosteneffectiviteit en het recht van patiënten om homeopathie te kiezen voor hun zorgbehoeften verdedigen.

 

Bron: www.britishhomeopathic.org

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.