Spring naar content

Predicaat Koninklijk al 34 jaar ‘kroon’ op de Vereniging Homeopathie

Predicaat Koninklijk al 34 jaar ‘kroon’ op de Vereniging Homeopathie

24/04/2020

Logo Vereniging HomeopathieSinds de oprichting van de Vereniging Homeopathie in 1886 heeft zij al koninklijke banden. Koningsdag is een mooi moment om daar bij stil te staan. Zeker omdat de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland al 34 jaar met trots het predicaat Koninklijk draagt in haar uitingen.

Jubileum

De Vereniging Homeopathie is op 3 oktober 1886 officieel erkend door Koning Willem III. Ter ere van het honderdjarige bestaan heeft de toenmalige voorzitter van het bestuur, de heer W. de Boer het Predicaat Koninklijk aangevraagd. Op 9 oktober 1986, net na het eeuwfeest, is het Predicaat Koninklijk toegekend door Hare Majesteit de Koningin Beatrix. Eens in de 25 jaar wordt het Predicaat opnieuw toegekend en inmiddels is het alweer verlengd.

Predicaat Koninklijk

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die door de Koning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het Predicaat is strikt op naam en betekent dat de organisatie het Predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen.

Goede naam

Bij het afgeven van het predicaat aan een vereniging wordt onder andere gekeken of zij in Nederland een vooraanstaande plaats inneemt op haar werkterrein, of de vereniging een goed geleide en levenskrachtige organisatie is en of de bestuursleden van goede naam en onbesproken gedrag zijn. Met trots draagt de vereniging het Predicaat Koninklijk in haar naam, logo en missie om homeopathie toegankelijk te houden voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie.

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.