Spring naar content

Plastics nog gevaarlijker dan gedacht

Plastics nog gevaarlijker dan gedacht

16/11/2017

Plastic is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vooral soepele plastics bevatten ftalaten, chemische verbindingen waarvan al langer geweten is dat het endocriene verstoorders zijn. Ftalaten zijn ondertussen alomtegenwoordig: verpakkingsmateriaal voor voedsel, speelgoed, medicatie, enz…

Australische onderzoekers vonden in hun studie bij 99,6 % van de mannen boven de 35 ftalaten terug in de urine. En hoe hoger de concentraties, hoe hoger de ontstekingsmarkers, en hoe meer hart- en vaatziekten, diabetes, hypertensie, en andere chronische ziekten. Correctie voor obesitas, roken, alcohol, enz. veranderde niets aan deze feiten.

Uit vroegere studies bleek al dat het eten van weinig groenten en fruit, maar wel veel bewerkt/verpakt voedsel en frisdranken uit plastic flessen, de concentratie van ftalaten in de urine substantieel verhoogt.
Dus: als je chronische ziekten wil vermijden: eet veel verse groenten en fruit, en zo weinig mogelijk bewerkte en verpakte voedingswaren. En let op met speelgoed voor kinderen!

 

Bron: abcgezondheid.nl

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.