Spring naar content

Pesticiden verlagen IQ

Pesticiden verlagen IQ

17/01/2017

Blootstelling aan pesticiden tijdens de zwangerschap is niet goed voor het kind. Volgens een onderzoek uit de VS verlagen ze het IQ.
Die conclusie is gebaseerd op drie onderzoeken waaraan drie verschillende onderzoekscentra meededen. De pesticiden werden in de urine van zwangere vrouwen gemeten, of in het navelstrengbloed. Zeven jaar later keken ze naar de relatie tussen hoeveelheid pesticiden en het IQ van het kind.

Twee van de drie onderzoeken werden in een stad gehouden, dus de relatie geldt niet alleen voor plattelandsbewoners. Blootstelling komt dus van groenten en fruit die met pesticiden bespoten werden. Vooral de landbouwer komt er echter intensief in contact mee!
Onderzoekers raden alvast af om pesticiden thuis nog te gebruiken. Groenten en fruit afspoelen helpt, maar biologische voeding is ook een oplossing. Onderzoekers vrezen er anders voor dat de studie het eten van groenten en fruit afschrikt, maar dan ben je nog ongezonder bezig.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.