Spring naar content

Paardenkastanje tegen vermoeide benen

Paardenkastanje tegen vermoeide benen

14/06/2016

De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) is een traditioneel middel om de doorbloeding in de benen te stimuleren. Ook de wetenschap heeft deze gunstige werking aangetoond.
'Chronische Veneuze Insufficiëntie', zo heet het wanneer het bloed maar moeizaam van de benen naar het hart gepompt wordt. Spataderen, etalagebenen, nachtelijke beenkrampen en oedeem zijn mogelijke symptomen hiervan. Ongeveer 20% van de vrouwen (bij mannen rond de 15%) krijgt hiermee te maken in hun leven.
Paardenkastanje is een middel dat al lang tegen een slechte doorbloeding ingezet wordt. In geval van veneuze insufficiëntie werkt het tegen beenzweren en vermindert het de vochtopstapeling in de lymfen (post-operatieve oedeem). Ook tegen aambeien en bepaalde gehoorstoornissen kan het nuttig zijn.

De bijwerkingen van paardenkastanje zijn beperkt. Spijsverteringsongemakken, duizeligheid, hoofdpijn en jeuken komen voor in 1 à 3% van de gevallen. Een paardenkastanje-extract mag je zelf niet maken: rauwe paardenkastanjenoten, de bladeren, de schors en de bloemen bevatten het giftige esculine. De werkzame stof heet aescine, waarvan je een dosis van 100-150 mg nodig hebt om effect te hebben.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.