Spring naar content

Ook homeopaten kunnen nu gebruikmaken van compensatieregeling overheid

Ook homeopaten kunnen nu gebruikmaken van compensatieregeling overheid

08/04/2020

Ook homeopaten krijgen compensatie overheid in corona tijdGoed nieuws: ook homeopaten kunnen nu gebruikmaken van de TOGS-regeling die de overheid heeft ingesteld om contactberoepen te compenseren voor terugvallende inkomsten door de maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-.

Afname inkomsten

Vele ondernemers zoals homeopaat, masseur, osteopaat, acupuncturist, logopedist of kinesioloog waren in eerste instantie niet opgenomen in de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Zij zagen een sterke afname van inkomsten door minder cliënten of moesten zelfs noodgedwongen de deuren sluiten.

Ondersteuning in moeilijke tijd

Op 31 maart 2020 is een petitie gestart om ook de SBI-code voor complementaire therapeuten (code voor deze bedrijfsactiviteit) toe te voegen aan de TOGS-regeling. Met resultaat, want op 7 april 2020 is bekendgemaakt dat diverse beroepsgroepen met cliëntencontacten in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het TOGS. Hiermee krijgen ook therapeuten in de complementaire zorg ondersteuning in deze moeilijke tijd.

 

Let op: Om gebruik te kunnen maken van de compensatieregeling moet je als therapeut wel voldoen aan diverse voorwaarden. Bekijk deze voorwaarden hier.

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

Corona   COVID-19  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.