Spring naar content

Tien groene redenen om homeopathie te gebruiken

Tien groene redenen om homeopathie te gebruiken

11/06/2021

bells-perrenis-homeopathieHomeopathie is een holistische geneeswijze die natuurlijk en duurzaam is, voor mensen maar ook voor dieren en natuur.

We hebben tien groene redenen om homeopathie te gebruiken op een rij gezet:

 

Stimuleren van het zelfherstellend vermogen

Homeopathie werkt door het stimuleren van het lichaamseigen zelfherstellend vermogen, wat de gezondheid bevordert, weerstand biedt tegen infecties en vatbaarheid voor ziekten verkleint.

Gezondheid & Welzijn

Homeopathische middelen kunnen de algehele gezondheid en welzijn verbeteren maar kunnen ook symptomen verlichten. Homeopathie is een holistische geneeswijze waarbij de hele mens centraal staat. Het werkt zowel op mentaal, emotioneel als op fysiek niveau. Het kan zorgen voor een evenwichtige algemene gezondheid en kwaliteit van leven en welzijn verbeteren.

Efficiënte therapie

Wanneer een homeopathisch middel correct wordt gebruikt, kan het een effectief middel zijn, dat langdurige verlichting kan bieden bij vele acute en chronische aandoeningen en ziekten.

Geen schadelijke bijwerkingen

Een homeopathische behandeling biedt een zachte en niet-invasieve benadering van gezondheid, zonder toxische bijwerkingen. Bovendien treedt er geen afhankelijkheid of verslaving op en is er geen sprake van ontwenning.

Kosteneffectief

Homeopathische middelen zijn verrassend goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met reguliere geneesmiddelen.

Snelwerkende eerste hulp

Homeopathische EHBO middelen kunnen veilig thuis of onderweg worden gebruikt om snel verlichting te bieden bij eerste hulp ongelukken zoals kneuzingen, eenvoudige brandwonden, verstuikingen, insectenbeten, maagklachten, enz. Ernstiger of langduriger klachten moeten echter door een arts worden behandeld.

Geen dierproeven

Homeopathische middelen worden alleen getest op gezonde mensen en dus niet op dieren.

Complementaire geneeswijze

Een homeopathische behandeling kan onafhankelijk of aanvullend (samen met conventionele geneesmiddelen en andere therapieën) worden gebruikt. Je homeopaat kan je hier meer over vertellen.

Milieuvriendelijk

Homeopathie heeft geen nadelige invloed op het milieu. Tijdens het productieproces is er geen verspilling van energie of natuurlijke hulpbronnen en homeopathische middelen veroorzaken ook geen vervuiling van drinkwater, oceanen of natuur. In feite is homeopathie het ultieme groene geneesmiddel!

Geneesmiddel van de toekomst

Homeopathie wordt over de hele wereld veel gebruikt. Het is beschikbaar in de meeste landen en wint aan populariteit als een complementaire, integratieve of alternatieve benadering van de conventionele geneeskunde.

Met homeopathie help je mee aan een duurzame wereld.

Benieuwd wat homeopathie voor jou kan betekenen?

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 

Bron: Canadese Vereniging van Homeopaten

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.