Spring naar content

Nieuw onderzoek toont aan: Diabetes is omkeerbaar

Nieuw onderzoek toont aan: Diabetes is omkeerbaar

16/07/2019

Nieuw onderzoek toont aan: Diabetes is omkeerbaarOnderzoekers van het Louis Bolk Instituut hebben voor het eerst wetenschappelijk bewijs geleverd dat diabetes type 2 omkeerbaar is door het aanpassen van voeding en leefstijl.

De wetenschappers evalueerden het pilotprogramma ‘Keer Diabetes2 Om’ van Voeding Leeft (2015-2016) door middel van online vragenlijsten. Het programma heeft als doel patiënten in groepssessies anders te leren omgaan met voeding, beweging, slaap en stress.

Resultaten van de 72 deelnemers die het pilotprogramma hebben voltooid lieten het volgende zien:

  • 90% van de deelnemers gebruikte aan de start glucose verlagende medicatie. Na 6 maanden gebruikte 45% minder glucose verlagende medicatie dan bij de start, waarvan 13% zelf volledige kon stoppen met de medicatie.
  • De bloedsuikerspiegel, het gewicht en de BMI  namen gemiddeld significant af na ten opzichte van de start.
  • Na 6 maanden waren de deelnemers significant minder vermoeid, gaven ze aan zich beter te kunnen concentreren en waren ze meer gemotiveerd tot lichaamsbeweging.

Inmiddels is ook een omvangrijker vervolgonderzoek gestart. Een groep van 1900 mensen met de diagnose diabetes type 2 neemt deel aan het Keer Diabetes2 Om programma van Voeding Leeft in de periode 2017-2019. Deze deelnemers worden 2 jaar gevolgd.

 

Diabetes   Leefstijl   Voeding  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.