Nederland wil gezonde en duurzame voeding
Nederland wil gezonde en duurzame voeding
14/04/2017Nederland wil over 5 tot 10 jaar wereldwijd de onbetwiste koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding en een duurzame land- en tuinbouw. Als boeren, tuinders, producenten, supermarkten, horeca, scholen, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en de overheid samenwerken, kan het Nederlandse bedrijfsleven hiermee een concurrentievoordeel verwerven. Dat staat in de slotverklaring van een Nationale Voedseltop van 26 januari 2017 waaraan 150 invloedrijke beslissers uit de voedselwereld deelnamen.
De deelnemers willen een duurzame voedselproductie realiseren met een zo laag mogelijke chemische belasting, een hoog niveau van dierenwelzijn. Consumenten moeten een gezond aanbod krijgen in de supermarkt, de horeca, zorginstellingen, onderwijs, op het werk, op school en bij de sportclub. De doelstelling is om voeding gezonder te maken met minder zout, verzadigd vet en suikers in bestaande en nieuwe producten.