Spring naar content

Minder pesticiden in je lichaam met biologische voeding

Minder pesticiden in je lichaam met biologische voeding

05/11/2020

Biologische voedingHet niveau van pesticiden in het lichaam daalt met bijna 90% na een week lang enkel biologische voeding te eten. Dat toonde onderzoekster Liza Oates aan de hand van urineanalyse van 'dialkylfosfaten' (DAP's), een belangrijke groep van pesticiden. Het grootste deel van pesticiden krijgen we dus binnen via conventioneel geteeld voedsel.

Maar er zijn nog andere bronnen van pesticiden, zeggen Oates en haar collega's. Kleine hoeveelheden pesticiden ademen we ook in via de lucht of absorberen we via de huid. Dat kleine hoeveelheden schadelijk zijn, daar durven sommige onderzoekers nog aan te twijfelen. Steeds meer onderzoek wijst wel degelijk op mogelijke schade aan het zenuwstelsel. Wat precies een veilige blootstelling van pesticiden inhoudt, weten we dus niet echt.

Bronnen:

abcgezondheid.nl

Oates Liza, Cohen Marc et al. Reduction in urinary organophosphate pesticide metabolites in adults after a week-long organic diet. Environmental Research. 14; 132:105–111

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.