Spring naar content

Meerderheid Nederlanders wil alternatieve geneeswijzen in basispakket

Meerderheid Nederlanders wil alternatieve geneeswijzen in basispakket

21/06/2019

Meerderheid wil alternatieve geneeswijzen in basispakketVolgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er grote behoefte aan de opname van alternatieve geneeswijzen in het basispakket. In Nederland worden alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur en osteopathie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mensen kunnen hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

De meerderheid van de volwassen bevolking is het hier niet mee eens en vindt dat alternatieve geneeswijzen moeten worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering: 22 procent vindt dat dit voor alle alternatieve geneeswijzen moet gelden en 38 procent voor één of enkele.

De trend van de afgelopen jaren is juist dat verzekeraars steeds minder alternatieve geneeswijzen vergoeden. De Vereniging Homeopathie gaat komende maand met verzekeraars in gesprek om de bevindingen van het CBS te bespreken en te pleiten voor een betere vergoeding van natuurlijke geneeswijzen in de zorgverzekeringspakketten.

 

Bron: CBS

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.