Spring naar content

Meer dan de helft van de Nederlanders wil homeopathie in de basisverzekering

Meer dan de helft van de Nederlanders wil homeopathie in de basisverzekering

20/12/2019

zorgverzekering-homeopathie in de basisverzekering'Veel Nederlanders willen dat een of meer alternatieve geneeswijzen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vind jij dat een goed idee of niet?’ Deze poll lanceerde NH Nieuws op 12 november 2019 op haar website. Ruim 3.200 mensen vonden dit een goed idee, ofwel ruim 80% van de stemmers. En dat resultaat lijkt te kloppen met het landelijke beeld.

Tekst: Manon Bruins

Aanvullende verzekering

Alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en homeopathie worden nu alleen vergoed vanuit sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zou meer dan de helft van de Nederlanders graag zien dat een aantal alternatieve geneeswijzen onder de basisverzekering gaan vallen.

CBS-cijfers

Volgens het CBS bezocht 6 procent van de bevolking in 2018 een alternatief genezer. Vrouwen en hoger opgeleiden maken verhoudingsgewijs meer gebruik van alternatieve geneeswijzen dan mannen en lager geschoolden. In de ogen van een kwart van de bevolking heeft alternatieve zorg evenveel waarde als reguliere gezondheidszorg.

Optimaal toegankelijk

De Vereniging Homeopathie zet zich in voor optimale toegankelijkheid van homeopathie in Nederland. Daarom overleggen we met politiek en verzekeraars over de regelgeving en de vergoeding rondom homeopathie. Als lid van de Vereniging Homeopathie ontvang je bij diverse zorgverzekeraars een collectieve korting op je zorgverzekering.

Korting voor verenigingsleden

Voor 2020 heeft de Vereniging Homeopathie voor haar leden een collectieve korting kunnen afsluiten bij twee verschillende zorgverzekeraars, te weten Menzis en Zilveren Kruis. Kijk voor meer informatie op onze zorgverzekeringspagina.

 

Meer informatie over de collectieve korting op je zorgverzekering >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.