Spring naar content

Manifest: een gezonder Europa met homeopathie

Manifest: een gezonder Europa met homeopathie

28/02/2020

eu-manifest gezondheidszorgDeze week verscheen een manifest met daarin de stelling dat homeopathie de geneeswijze van de toekomst kan zijn. Het manifest is opgesteld door het Europees Comité voor Homeopathie (ECH) en de Europese Federatie van Homeopathische Patiëntenverenigingen (EFHPA), waar ook de Vereniging Homeopathie bij is aangesloten.

Onderzoek

In het manifest is te lezen wat homeopathie kan doen voor patiënt en samenleving, met verwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken die de afgelopen twintig jaar in Europa hebben plaatsgevonden.

Resistentie voorkomen

Zo blijkt dat homeopathie helpt de behoefte aan antibiotica in de gezondheidszorg voor mens en dier te verminderen. Dit is hard nodig om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor deze medicijnen.

Lagere zorgkosten

Ook helpt homeopathie het gebruik van conventionele geneesmiddelen op recept te verminderen. Als homeopathie volwaardig geïntegreerd wordt in de gezondheidszorg, dan leidt dit tot lagere zorgkosten.

Hoge patiënttevredenheid

Verder toont onderzoek aan dat homeopathie bij patiënten met chronische ziekten de kwaliteit van leven verhoogt en de ernst van klachten vermindert. Bovendien kent homeopathie een hoge patiënttevredenheid.

Dagelijkse gezondheidszorg

Homeopathische middelen zijn de meest gebruikte complementaire middelen in Europa. Drie van de vier Europese burgers is op de hoogte van homeopathie. Van hen gebruikt 29% homeopathie voor hun dagelijkse gezondheidszorg. De kwaliteit, veiligheid en correcte etikettering van homeopathische producten wordt gegarandeerd door Richtlijn 2001/83 EG.

Lees het officiële manifest met de bronvermeldingen voor de wetenschappelijke onderzoeken.

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.