Spring naar content

Ledenraadsvergadering: hoogtepunten van 2019 en toekomstplannen voor 2020

Ledenraadsvergadering: hoogtepunten van 2019 en toekomstplannen voor 2020

20/11/2019

LedenraadsvergaderingZaterdag 9 november jongstleden vond in Amersfoort de Ledenraadsvergadering van de Vereniging Homeopathie plaats. Tijdens de vergadering is kort teruggekeken op de activiteiten van het afgelopen jaar en gesproken over de toekomstplannen van de Vereniging Homeopathie.

Gezondheidsbeurs

De vergadering begon met het doornemen van de activiteiten die de Vereniging Homeopathie in 2019 heeft georganiseerd. Voorlopig hoogtepunt was de aanwezigheid van de Vereniging Homeopathie op De Nationale Gezondheidsbeurs in februari. De beurs is bezocht door circa 45.000 geïnteresseerden. Velen bezochten de stand en de lezingen van de Vereniging Homeopathie.

EHBO kits & Winterfair

Tijdens de Week van de Homeopathie in april hadden veel sportclubs belangstelling voor de actie met de EHBO-kits van de Vereniging Homeopathie. In totaal zijn bijna driehonderd kits door homeopaten bij de sportclubs gebracht. De laatste activiteit van dit jaar is de aanwezigheid van de Vereniging Homeopathie op de Margriet Winterfair, van 22 t/m 28 november 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch. De vrijwilligers in onze stand (nummer 5A12) delen folders uit met bloemzaadjes en geven informatie over homeopathie.

Online

Net als voorgaande jaren bleken de online activiteiten van de Vereniging Homeopathie – op Facebook, YouTube, Instagram en in de nieuwsbrief – een effectieve manier om aandacht te genereren voor homeopathie. Inclusief websitebezoek zijn er bijna zes miljoen contactmomenten geweest dit jaar.

Petitie

De vereniging spant zich in om homeopathie een volwaardig onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel. In 2020 gaat de vereniging naar Den Haag om de petitie ‘Handen af van homeopathie!’ aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan te bieden. Ook publiceerde de vereniging begin november een video op YouTube ter promotie van de petitie.

Presentatie

Tijdens de vergadering gaf Hester Lau een interessante presentatie over het effect van cursus homeopathie op de diergezondheid in de melkveehouderij. Vooral het gebruik van antibiotica is onderzocht. De boeren die de cursus homeopathie hebben gevolgd, zijn zich meer bewust van het gedrag van de koeien. Meer over dit onderzoek lees je hier.

Is de ledenraad iets voor jou?

De Vereniging Homeopathie is op zoek naar nieuwe Ledenraadsleden. Als Ledenraadslid denk je mee over de toekomst van de homeopathie. Meer informatie hierover vind je in dit videofilmpje.

Meld je aan!

 

 

Ledenraad  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.